جستجوی پیشرفته
مواد غدایی که مایل به استفاده هستید را وارد نمایید:
مواد غذایی که مایل به استفاده نیستید را وارد نمایید:
گروه های غذایی
صبحانه ها
دسرها
شیرینی ها
دمنوش ها
شربت ها
سوپ و آش
پلوها
خوراکها
خورش ها
آبگوشتها
کوبیدنیها
سس ها
سالادها
کوفته
مزاج گرم و تر تعداد نفر
مفید برای خون ساز، مقوی عمومی بدن، مفید برای اعصاب و استخوان ها
مواد لازم
زعفران آب شده : به میزان لازم
گوجه فرنگی : سه عدد بزرگ
روغن کنجد : به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری : به میزان لازم
پیاز خرد شده : یک عدد بزرگ
برنج نیم کوب : یک و یک دوم لیوان
لپه : یک لیوان
آرد نخودچی : شش قاشق غذاخوری
تره، جعفری، شوید، گشنیز، مرزه، ترخون خرد شده : 600 گرم
گردو و کشمش : به میزان لازم
 
روش تهیه لپه را از قبل خیس می کنیم و با مقداری آب، زردچوبه و فلفل مدتی می پزیم، به صورتی که آب آن تمام شود. برنج را نیز جدا با آب و مقداری زردچوبه و نمک کمی می پزیم به صورتی که برنج بدون آب شود (توجه داشته باشید که پخت لپه و برنج نباید زیاد باشد). اجازه می دهیم برنج و لپه سرد شود. لپه را همراه یک سوم برنج و مقداری سبزی چرخ می کنیم (مقدار سبزی کمتر از نصف برنج باشد). سپس سبزی خردشده را به همراه برنج پخته شده و آردنخودچی و زنجبیل به لپه و سبزی چرخ شده اضافه می کنیم. تمام مواد را خوب ورز می دهیم و در آخر زعفران آب شده را اضافه می کنیم. بهتر است که مواد آماده شده یک ساعت در یخچال بماند. گردو و کشمش را می شوییم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و نمک و ادویه تفت می دهیم. گوجه را همراه آب کم در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و سپس به پیاز اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه قوام بیاید. مقداری از مایه کوفته را برداشته و کف دست پهن می کنیم و در وسط آن گردو یا کشمش و یا هر دو را قرار می دهیم و آن را به صورت گرد در می آوریم. همه مواد را تا آخر به همین شکل درست می کنیم. قابلمۀ بزرگی برمی داریم و ته آن را مقداری روغن ریخته، آن را روی شعله گاز قرار می دهیم تا روغن کمی گرم شود، سپس آن را از روی حرارت بر می داریم و کوفته ها را ته قابلمه می چینیم. توجه داشته باشید که کوفته ها نباید روی هم قرار گیرد. کوفته ها را یک ساعت با حرارت بسیار ملایم می پزیم تا دم بکشد. حدود 10 الی 15 دقیقه قبل از آماده شدن کوفته ها سس گوجه آماده شده را به آن ها اضافه می کنیم.
 
منبع ۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی
ثبت نظر/ پیشنهاد / روش تهیه
 
نام* پست الکترونیک
نوع
نظر*